Zbliża się XI edycja Uniejowskiego Festiwalu Smaków. Na pierwszym planie w festiwalowych daniach wystąpią marchew i jajko, jednak o tym, które z nich użyte zostanie w daniu głównym, a które w deserze, zdecydowali sami restauratorzy. Jakie są ich propozycje?
Do udziału w tegorocznych zmaganiach o tytuł Lilii Smakosza zgłosiło się 8 restauracji. Przygotują one w sumie 16 potraw serwowanych w porcjach degustacyjnych. Za każdą porcję trzeba będzie zapłacić 15 zł.
Akcja degustacyjna „Smakowite spacery po Uniejowie”, podczas której będzie można zamówić festiwalowe dania i desery, odbywać się będzie w ciągu dwóch dni: w sobotę (20 kwietnia) w godz. 12⁰⁰-20⁰⁰ oraz w niedzielę (21 kwietnia) w godz. 12⁰⁰-18⁰⁰.
Do rozsmakowania się w marchewkowych i jajecznych potrawach zapraszają: [ZDJĘCIA W FOTORELACJI PONIŻEJ]
[FOTORELACJA]175[/FOTORELACJA]
Odwiedzasz, próbujesz, oceniasz
Aby móc głosować na najsmaczniejszą potrawę oraz wziąć udział w losowaniu nagród, należy w Paszporcie Degustatora zebrać 4 pieczątki w kategorii Danie główne i/lub 4 pieczątki w kategorii Deser. Możesz oddać swój głos tylko na danie główne, tylko na deser albo też na obie kategorie – wówczas w każdej z nich musisz zebrać wymagane 4 pieczątki. Pamiętaj, że za jedną kupioną porcję degustacyjną otrzymasz jedną pieczątkę, nawet jeśli swoją porcją podzielisz się z inną osobą. Swój głos możesz oddać na jedną, dwie lub maksymalnie trzy potrawy, osobno w każdej kategorii, wpisując w Paszporcie Degustatora znak „X” przy wybranym daniu.
Paszport Degustatora mogą wypełniać tylko i wyłącznie osoby pełnoletnie. Dane, które w nich podajecie, również muszą dotyczyć osób pełnoletnich. Nie zapomnijcie wpisać daty i złożyć podpisu pod notatką o akceptacji Regulaminu – Paszporty, które nie posiadają tych informacji, nie biorą udziału w głosowaniu i losowaniu nagród. Wypełniony Paszport należy wrzucić do urny najpóźniej w niedzielę do godz. 19.00. Paszporty i urny dostępne będą we wszystkich festiwalowych obiektach.
Do zobaczenia 20 i 21 kwietnia! Będzie pysznie!
A.Ol.
Pliki do pobrania:
[ZT]10958[/ZT]